Opskrift (2 rugbrød) :
10 dl hvedemel
10 dl rugmel
1,5 l vand
2 dl surdej
Tag nu 2 dl dej fra til ny surdej
2 spsk salt
1 l blandede kerner efter smag
Lad stå i form og hæve i 8-15 timer (jeg plejer at lade dejen hæve natten over)
Bages ved 200 grader i 1,5 timer (aluminiumsform) eller 2 timer (træform) i varm ovn. Alternativt kan rugbrødet sættes i kold ovn og bages i 2 timer (aluminiumsform).
Hvis du bager i en almindelig form, vil jeg anbefale at pakke rugbrødet ind i et fugtigt viskestykke, når det kommer ud af ovnen og formen. Det forhindrer skorpen i at blive alt for hård. Lad brødet køle af i viskestykket.
Hvis du bager i træforme, er dette ikke nødvendigt, da træformene holder på fugten.
Selvom man tit får at vide, at brød har bedst af at ligge i en brødkasse, så har jeg erfaret, at rugbrødet her holder bedst i en plastikpose i køleskabet. De bliver på ingen måde tørre. Til gengæld får de hurtigt mug, hvis de ikke ligger i køleskabet (cirka inden for 4 dage).
Rigtig god fornøjelse :)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar